SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Chirisan Taekwondo
Taekwondo - Kristianstad
Gradering.
Gradering är ett kunskapsprov som varje elev måste genomgå och klara för att få ett nytt bälte. Vi på Chirisan Taekwondo har vi två graderingar per år, dessa håller vi i vanligtvis i maj och i december. Chirisan Taekwondo har 14 bältesgrader (Gup)  för miniorer och 10 bältesgrader för kadett/junior/senior. Dessa bälteskrav gäller från året då man fyller 12 år. Våra krav skiljer pga fysiska förutsättningar. För den som inte klarar sin gradering erbjudas en omgradering minst fyra veckor efter den ordinarie graderingen.

På graderingsdagen öppnar receptionen en timme innan graderingen för registrering. Eleven lämnar in sitt taekwondo pass och visar kvitto på att graderingsavgiften är betald.

Till graderingen ska eleven ha:
Ren och hel dräkt (dobok) och bälte (Te).
Skydd (kampväst, arm- och benskydd, susp, hjälm och tandskydd.
Liten handduk och vattenflaska.

Familjemedlemmar är välkomna som publik dock är det inte tillåtet att sitta inne i lokalen (dojang) under graderingen. Fotografering sker under kontrollerade former och får endast ske om instruktören ger tillåtelse.

Under fliken dokument finns facit på vad man ska kunna till de olika bältesgraderna.

 
Sponsorer
Samarbetspartner